Betere seks door stadslandbouw

“Onderzoek van de Beach University South Hampton wijst uit dat stadslandbouw een stimulerende werking heeft op ons seksleven. Door het vele bukken komen stoffen vrij die het libido verhogen, zowel bij de man als de vrouw (…).” Ook door het wroeten in de aarde en het aanraken van insecten maken de hersenen meer amodopamine aan, een zusje van het gelukshormoon dopamine, zo beweren de wetenschappers.

Gelooft u het? Ik niet. Maar best een leuke gedachtengang toch? En u bent wel al tot hier gekomen met lezen. Want seks sales. Dat weten we. En Stadslandbouw? Ja, voor degenen die zich ermee bezig houden. Maar wees eerlijk: sloeg u aan op ‘stadslandbouw’ of op ‘betere seks’? U hoeft het niemand te vertellen, een lichte glimlach om de lippen volstaat.

Op 28 mei verscheen het Volkskrant Magazine in een ander uiterlijk. De doorgaans gestileerde foto op de cover, was vervangen door een Storyomslag. Het magazine gaf een inkijkje in het leven van roddeljournalist en leedvampier Guido den Aantrekker (ja, zo heet hij echt). Fascinerend hoe hij van on-nieuws verhalen maakt die door duizenden worden gelezen. Ik denk er over hem uit te nodigen voor een seminar. Niet om te leren gossip schrijver te worden. Maar om te kijken of we in de communicatie over de transitie naar een duurzame samenleving (!!!!!) meer smeuïgheid kunnen brengen.

Ja, ik weet dat ook ‘duurzaam’ het goed doet in de ‘sales’- net als seks. Maar het woord is aan zware inflatie onderhevig – in tegenstelling tot seks. Willen we echt het verschil kunnen maken, iets kunnen veranderen ten gunste van onze leefomgeving, willen we grote groepen meekrijgen minder vlees te eten, al die grafsteenvoortuinen te ontstenen, minder de auto te gebruiken, meer te delen en minder te kopen. Dan moeten we anders gaan communiceren. Meer met flair, sexy, beetje stout.

De laatste woorden zijn voor de wetenschappers uit South Hampton: “Na een dag op de tuinakker te hebben gewerkt, is het aan te raden om in als laatste wat vers gewied onkruid mee te nemen en dit binnen twee uur te verwerken in een visschotel. De combinatie van de dopamine van de akker, het kruid en de vis, hebben een groot effect op het libido.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s